Opkamer

net gerenoveerd

In 1670 is dit statige pand gebouwd op de hoge zandgronden. Met stallen om de vermoeide koetspaarden van de reizigers  die van Noord Holland naar het zuiden reisden te laten rusten of verversen.

De rijke adelen en pachters deden zich hier ten goede aan een vers stuk brood met ham en kaas, een lekkere pot bier of rode wijn.. Bourgondische Brabants, dit terwijl de paarden werden gestald en de koetsier zich in het stro kon vleien.,.. Zie je het voor je..

De Opkamer is gesitueerd in dit deel van het huis, boven de prachtige gewelf kelders, je ziet de ronding van het gewelf in de badkamer. In deze kamer stond vroeger een grote schouw waar de hammen en de worsten boven in gedroogd en bewaard werden . In de 18e eeuw is de robuuste schouw vervangen door een, voor die tijd rijke, meer bewerkte ronde schouw met handgeschilderde tegeltjes. 

Ik fantaseer bij de schouw over de luxe dames in weelderige jurken, ruikend aan de wilde pluk rozen in de tuin.                            

De stallen werden in de 19e eeuw afgebroken en er werd een groot woonhuis gemaakt opgebouwd uit ijsselsteentjes, vakwerk, grotere schuif ramen en volledig riet gedekt.

                            Helaas kwamen er jaren van verval en afbraak in de 20e eeuw..

Nu is de kamer volledig onder handen genomen, de corona lock down gaf ons de tijd om het laatste stuk van de enorme verbouwing van 4,5 jaar af te ronden.. 

En wat is het een heerlijke frisse kamer geworden: alles gerenoveerd, een waanzinnig groot bed, een spannende bedstedekast ( stapelbed 200-70 cm) voor 2 kinderen, volledige badkamer met luxe inloopdouche, gezellige ronde tafel voor ontbijt en spelletjes aan te spelen. Ook heb je een eigen entree, parkeerplaats, Flat screen tv , koelkast en Wifi.

Op de kamer staat een Nespresso automaat en een ruime keuze aan thee.

Bij lekkere trek kunt U gebruik maken van de voorraadkast met koelkast op de monumentale gang met zoet- en zoutigheden en drankjes. 

Het verse ontbijt met eitje naar keuze wordt op de kamer geserveerd of bij heerlijk weer in de tuin als de ochtendzon warm genoeg is. Ervaar het rijke Brabantse leven!

Kamerprijs: € 110,- voor 2 personen per nacht, incl. ontbijt en toeristen belasting.

Kinderen tot 2 jaar in babybedje € 7,50

Kinderen en jong volwassenen in de bedstede € 30,- incl ontbijt en toeristen belasting

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Klik hier